گوزلمه یک غذای اصیل و خوشمزه ترکی است و انواع مختلفی دارد و ما این بار قرار است گوزلمه پنیری را برای شما آموزش دهیم . طرز تهیه این غذا بسیار راحت است و فقط با یکبار امتحان کردن طعم خوشمزه آن، طرفدار همیشگی آن خواهید شد.
در آموزشهای بعدی آموزش گوزلمه گوشت را هم می نویسیم .
برای طرز تهیه این غذای خوشمزه و لذیذ با ما همراه باشید، دوستان عزیز در وبسایت خودتون زندگی گراف حتما نظرات و دیدگاه و درخواست های خود را برای ما بنویسید.
مواد لازم برای خمیر گوزلمه
- شیر ولرم: ۱/۵ لیوان ( لیوان ۲۰۰ml)
- خمیرمایه: نصف قاشق غذاخوری
- شکر: یک قاشق مرباخوری
- نمک: یک قاشق مرباخوری
- آرد: ۳ لیوان ( تقریبا ۵۵۰ گرم)
- کره: ۱۰۰ گرم
- روغن: ۴ الی ۵ قاشق غذاخوری
مواد لازم برای میان گوزلمه
- پنیر سفید: یک بسته حدود ۲۰۰ گرم
- پنیر پیتزا: ۲۰۰ گرم
- جعفری: مقداری
- نصف فلفل چیلی: در صورت تمایل
- زرده تخم مرغ: یک عدد
- ماست: دو قاشق مرباخوری
- کنجد: در صورت تمایل
طرز تهیه:
طرز تهیه خمیر گوزلمه
ابتدا شیر ولرم و خمیر مایه و شکر را باهم مخلوط کرده و کنار میگذاریم، بعد از ۱۰ دقیقه نمک و کمکم آرد را به مواد اضافه میکنیم تا خمیر کمکم جمع شود و با دست خوب ورز میدهیم و رویش را میپوشانیم تا خوب عمل بیاید، خمیر را به چهارقسمت تقسیم و گلوله میکنیم سپس روی سطح را آرد پاشی کرده و به پهنای سینی باز میکنیم.
لایه های خمیر گوزلمه
یکی از گلوله ها را باز میکنیم روی لایه اول کره و روغن میمالیم سپس خمیر رو جمع میکنیم و لایه دوم رو باز میکنیم رو روی اون هم کره و روغن میمالیم و به صورت مربع تا میکنیم حالا لایه اول رو روی لایه دوم قرار میدهیم و روی خمیر پخش میکنیم و خمیر رو می بندیم به همین ترتیب دوتا گلوله بعدی رو هم به همین شکل انجام میدهیم روشون رو می پوشانیم و در یخچال به مدت ۱۵ دقیقه قرار میدیم
گام آخر گوزلمه پنیری
خمیر رو با وردنه به شکل دایره با وردنه باز میکنیم تا روی نصف آن مواد میانی که شامل پنیرسفید، پنیر پیتزا و جعفری و فلفل چیلی بود میریزیم و لایه دیگه رو روش برمیگردونیم و روی خمیر را مخلوط ماست و زرده تخم مرغ مالیده و با پشت چاقو روی خمیر شیار میکنیم و روش کنجد میپاشیم سپس اجازه بدید ۱۰ دقیقه استراحت کنه حالا داخل فر به مدت ۲۰ دقیقه در دمای ۱۸۰ درجه قرار میدهیم بعد از پخت قبل از سرو میتونید روی گوزلمه کره بمالید و نوش جان کنید